Blog

De magie van avondplanning

Don’t start the day until it is pretty well finished — at least the outline of the day. Leave some room to improvise. Leave some room for extra strategies, but finish it before you start it.

Jim Rohn, legendary businessman, writer and motivational speaker.

 

Iedereen kent het wel, de ochtendrush. ‘S morgens denk je niet meteen aan het werk. Je hebt tijd nodig om wakker te worden of er is de ochtendrush om de kinderen op tijd klaar te maken en weg te brengen. Eenmaal op kantoor aangekomen moet je beginnen nadenken over wat je die dag te doen staat, welke taken afgewerkt moeten worden, welke vergaderingen gepland staan, etc…  En dan begint de stress. Want je bent niet voorbereid en hebt niet de juiste documenten bij de hand. Op het einde van dag kom je tot het besef dat je een paar belangrijke zaken vergeten bent. Niet echt productief bezig dus.

Er is een reden waarom het op voorhand plannen van je dag zo efficiënt is en een stuk krachtiger is!

Het gaat niet alleen over het feit dat je weet wat er op de agenda staat, het gaat vooral over het feit dat je mentaal klaar bent om je dag te beginnen! Als je wakker wordt, weet je wat er allemaal op de planning staat en ben je klaar om doelgericht je taken af te werken. Je hebt een grotere motivatie en meer energie om je taken af te ronden.

Het moeilijkste is echter om een attitude te ontwikkelen om elke avond tijd te maken en je dag te plannen. Er bestaat hiervoor helaas geen toverformule.

Ieder moet voor zich op zoek gaan naar een manier waarop dit een deel wordt van je avondritueel. Je kan voor het slapengaan je agenda nog even raadplegen of bij het afsluiten van je bureau bekijk je nog even je TO Do lijstje voor de volgende dag. Je hebt echt niet veel tijd nodig om dit voor te bereiden. Op twee minuutjes tijd kan je al perfect weten wat jou de dag erna te doen staat. Onderzoek heeft trouwens uitgewezen dat voor wie voorbereid aan de dag begint, minder stress heeft en meer gedaan krijgt!

Het loont dus de moeite om voor het slapengaan toch nog even de agenda te raadplegen, je dag te overlopen en eventueel de nodige documenten klaar te leggen.

Wil je zelf meer productiever gaan werken en je zaak naar een hoger niveau tillen? Contacteer dan LevelEight voor meer informatie. Dat kan via mail doenja@leveleight.be.