Consulting

Actieplan op maat om knelpunten aan te pakken.

CONSULTING

Consultancytraject

In een consultancytraject gaan we samen op zoek naar de knelpunten in de organisatie van uw bedrijf. Waarmee verlies je veel tijd? Met welke softwaresystemen zou je nog efficiënter kunnen werken? Welke flows en processen kunnen verbeterd worden en op welke manier?

Actieplan op maat om knelpunten aan te pakken

‘Organisatorische flexibiliteit’ staat voor het vermogen van een organisatie om te veranderen en zich aan te passen. Er zijn drie factoren die bepalen hoe flexibel een organisatie is:

  • Organisatiecultuur: ondersteunen de systemen en processen de gebruikers en klanten?
  • Technische input: welke technologie past bij de behoeften van de organisatie?
  • Betrokkenheid van personeel: in welke mate draagt het personeel actief bij tot verbetering?

In een actieplan op maat worden de verschillende stappen opgelijst. We begeleiden u ook bij de implementatie van dat stappenplan, om zo een duurzaam resultaat te bekomen dat in lijn ligt met de bedrijfsstrategie. Zo wordt je bedrijf of organisatie future-proof!

Enkele van onze optimaliseringsprojecten

  • Een kleine zelfstandige kampte met cashflowproblemen. Die hadden voornamelijk te maken met de gebrekkige opvolging van de facturen. Wij zetten een systeem op om facturen te maken, bij te houden en op te volgen. Het voorraadbeheer en de automatische calculatie van de gebruikte materialen werden aan dat systeem gekoppeld.
  • Voor een organisatie die net gloednieuwe software in gebruik had genomen, stelden we die zo in dat die de werkwijze van de organisatie volgde in plaats van omgekeerd. We maakten ook een handleiding, zodat iedereen het systeem uniform kon gebruiken. Daardoor worden alle offerte-aanvragen nu gecentraliseerd en kunnen leads efficiënt opgevolgd worden.
  • Bij een sterk groeiend bedrijf met zelfsturende teams liep de communicatie stroef. De medewerkers én de klanten waren ontevreden. Wij verbeterden de interne werking stap voor stap en stemden de verschillende manieren van werken op elkaar af.

Zin om samen te werken?